2021-02-13 09:11:23• hírek • Bede Emőke

Fotóversennyel és nyereményjátékkal készül a víz világnapjára az Apaserv

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

A víz világnapja minden év március 22-én megtartott esemény. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A világnapot 1992-ben, a Rio de Janeiróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlődés konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése, és először egy évvel később, 1993-ban tartották. Az évente megrendezett eseményhez rendszeresen csatlakozott a Szatmár megyei vízszolgáltató, az Apaserv is, s nem lesz ez másként idén sem – igaz, a járványhelyzet miatt ők is kénytelenek voltak módosítani a korábbi években kialakult hagyományt.

Az előző években az Apaserv nyílt nappal készült erre az alkalomra, viszont érthető módon most erre nem kerülhet sor, a korábban nagy sikernek örvendő fotóverseny azonban idén sem marad el. A megmérettetésre kortól és foglalkozástól függetlenül bárki jelentkeztet, az alkotásoknak azonban illeszkednie kell az idei tematikához, azaz a „A víz a mindennapokban” jelmondathoz.


A versenybe maximum három – akár színes, akár fekete-fehér – fényképpel lehet jelentkezni. A legalább 30x40 centiméteres (vagy 4724 pixeles) képek mérete minimum 3 MB lehet, maximum pedig 15 MB. Az utólagos szerkesztés során csak a fényekkel és színekkel lehet játszani, és természetesen meg is lehet vágni a képet, viszont külső elemeket hozzáadni, más képekkel összevágni vagy kollázst készíteni már nem. Az elkészült fényképeket az aps@apaservsm.ro vagy a secretariat@apaservsm.ro e-mail címek egyikére kell elküldeni március 19-ig, az üzenet tárgya pedig „Concurs de fotografii” legyen. Az elküldött fájl elnevezése szigorúan az alábbi példát kell kövesse: NévKeresztnév_Lakhely_Képcíme.


A verseny első helyezettje 1000 lejes díjban, a második helyre befutó fénykép tulajdonosa 500 lejes díjban, a harmadik helyezett pedig 300 lejes díjban részesül, ugyanakkor a legjobb 12 fotó bekerül az Apaserv naptárába is.


A fotóversenyen túl az Apaserv a víz világnapja alkalmából egy tombolát is szervez. A kalapba mindazon ügyfelek kerülnek be, akik a február 15. és március 15. közötti időszakban a vízszolgáltató honlapján keresztül, online fizetik be a vízszámlát. A tombola négy nyertese fejenként egy 500 lej értékű ajándékcsomaggal lesz gazdagabb. A sorshúzásra március 20-án kerül sor a cég székhelyén, a szerencséseket pedig legkésőbb március 20-ig értesítik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: